Alza Baharu Pecah Rekod!

Perodua Alza 2022 telah pun mencatatkan tempahan melebihi 30,000 unit sejak tempahan dibuka pada 23 Jun 2022 – satu angka tertinggi dalam sejarah Perodua, menurut laporan portal automatif careta.my.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad berkata, “pencapaian ini disebabkan oleh beberapa faktor, seperti pelanggan yang ingin memanfaatkan sepenuhnya inisiatif pengecualian cukai jualan yang tamat pada 30 Jun 2022.”

Selain itu, Alza turut menawarkan pakej keseluruhan yang lebih berdaya tarik, serta ciri keselamatan yang dipertingkatkan seperti enam beg udara, Bantuan Keselamatan Termaju, tawarkan digital yang dipertingkatkan, ruang yang lebih luas dan keselesaan pemanduan yang lebih baik.

Tambahnya, daripada lebih 200,000 unit tempahan yang diterima buat masa ini, hampir 15 peratus daripadanya disumbangkan oleh Perodua Alza serba baharu.

“Kami memberi jaminan kepada pelanggan kami yang telah menempah Perodua Alza baharu pada atau sebelum 30 Jun, mereka akan menerima kenderaan mereka sebelum tarikh akhir 31 Mac 2023,” kata Dato’ Zainal Abidin.

Perodua Alza baharu dijual bermula dari RM62,500 untuk varian X, RM68,000 untuk varian H, dan RM75,000 untuk varian AV.

Sumber: Careta.my 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: