Ayam Kampung Publika di Bandar Damansara Perdana

Peminat ayam kampung di Kuala Lumpur bolehlah mencuba restoran Ayam Kampung Publika yang terletak di Damansara Perdana ini. Restoran ini tidak berkompromi dengan jenis ayam yang dihidangkan, mereka hanya menghidangkan ayam kampung. Ayam kampung tidak mempunyai banyak daging seperti ayam biasa tetapi rasanya berbeza dan lebih sedap. 

Beberapa jenis masakan ayam kampung disediakan di Ayam Kampung Publika termasuk ayam kampung salut sambal, ayam kampung bakar, ayam kampung masak lemak, dan yang paling popular ialah ayam kampung goreng! Ditambah kicap sambal, sambal belacan, dan budu disediakan sebagai cecah dan dimeriahkan dengan ulam-ulaman, memang sedap sebagai hidangan makan tengahari, Ayam goreng di sini kelihatan kosong tanpa serat-serat perapan serai atau balutan kunyit yang banyak, tetapi percayalah, rasanya sangat sedap. 

Hidangan tambahan yang ditawarkan Ayam Kampung Publika juga tidak kurang hebatnya seperti sup tulang, gulai daging kawah, paru goreng, ikan cencaru sumbat dan macam-macam lagi. Gula daging kawah di sini sangat lazat sehingga menggamit nostalgia makan nasi orang kawin di kampung.

Di restoran ini mereka menyediakan air sirap dalam jug, jadi minumlah sepuasnya dan boleh diisi semula bila-bila masa. Jika anda berada berdekatan IKEA atau The Curve dan terasa nak makan ayam kampung sedap, kami cadangkan restoran ini.

Ayam Kampung Publika Damansara Perdana
22 Jalan PJU 8/3, Perdana Business Centre, 47800 Petaling Jaya
Dibuka setiap hari: 1030 pagi – 400 petang

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: